محل تبلیغات شما


الگوی مدل CFSv2 برای ماه فوریه نشان دهنده الگوی بلاکینگ جو بر روی عرض های جغرافیایی بالا می باشد که باعث فرارفت سرد و تشکیل ناوه بر روی آسیا می گردد. اما در آنسو بر روی اروپای غرب - جنوب غربی گسترش تراف کم ارتفاع از میانه شمال اطلس به سوی غرب مدیترانه به چشم می خورد، استقرار ناوه کم ارتفاع با الگوی حرکت پادساعتگرد غرب مدیترانه سبب القا پشته پر ارتفاع بر روی نیمه شرقی آن و منطقه خاورمیانه می گردد. استقرار پشته پرارتفاع با الگوی گردش ساعتگرد نیز در نهایت با تقویت جریانات شمالی بر روی سرتاسر عرض جنب حاره منطقه سبب می گردد که بر روی دریا عرب میانگین گردش جو به صورت سیکلون (پادساعتگرد) ضعیف ظاهر گردد. 


الگوی سطح زمین نیز از شرایط تراز لایه فوقانی جو تبعیت می کند؛ بر روی سرتاسر عرض های جغرافیایی بالا منطقه وسیعی از زبانه های توده هوای پرفشار حاکمیت داشته که زبانه های آن تا دریا خزر گسترش میابد و از طرف دیگر با وجود الگوی سیکلونی ستون جو بر روی غرب مدیترانه، زبانه های توده های کمفشار بر روی سرتاسر دریا مدیترانه، شمال آفریقا، دریا سرخ و بخش هایی از شبه جزیره عربستان با بی هنجاری منفی فشار و بر روی پاکستان و بخش های شمالی شبه قاره با بی هنجاری مثبت فشار الگوی فشار بسیار مناسبی به جهت گسترش جریانات مرطوب از حوزه دریا مدیترانه - شمال آفریقا و همسویی آن با الگوی پرفشار بالایی بطرف منطقه و ایران را ایجاد می نماید.




همانطور که پیشتر بدان اشاره شد با حاکم شدن توده های پرفشار و بلاکینگ جریانات غربی، منطقه وسیعی از عرض های جغرافیایی بالا و معتدله اوراسیا با بی هنجاری منفی (کاهش) بارش ها طی یکماهه پیشرو (فوریه 2019) مواجه خواهند بود. از طرفی با گسترش الگوی سیکلونی و زبانه های توده های کمفشار مسیر بارندگی ها (Storm Track) بر روی عرض های جنوبی تر شامل مدیترانه، شمال آفریقا، حوزه دریا سرخ به سمت فلات ایران منطبق خواهد شد. حاکمیت الگوی ضعیف سیکلونی بر روی دریا عرب و گسترش جریانات جنوبی بر روی مناطق جنوبی کشور به نظر می رسد نیمه جنوبی - جنوب شرقی کشور طی ماه فوریه با بارش های موثری مواجه شوند. همچنین به جهت گسترش جریانات جنوبی بر روی حوزه دریا سرخ و گسترش جبهه بارشی بر روی دامنه های زاگرس، شمال غرب استان های مرتباط با دامنه های البرز و بخش های مرکزی کشور بارش ها گرایش به بالاتر از حد هنجار را خواهد داشت. الگو سیکلونی قوی بر روی آسیا و ریزش مداوم جریانات از عرض های جغرافیایی بالا که در قالب زبانه های توده هوای پرفشار صورت می گیرد سیمای بارندگی ها را بر روی کرانه های دریا خزر بشکل بی هنجاری مثبت بارشی نشان داده که این شرایط بر روی شرق سواحل برای بخش هایی از استان مازندران، گلستان بارزتر می باشد. بر روی شمال شرق کشور به سبب وجود ناوه های سیکلونی آسیا و عبور جریانات شمالی و از طرف دیگر همگرا شدن با جریانات جنوبی شرایط ایده آل بارشی طی یکماهه آینده به چشم می خورد که این شرایط در بخش شرقی کشور نیز با توسعه جریانات جنوبی انتظار می رود.



[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید .]

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها